Welkom op de Website van

Peter Vos Tenor

"Zingen is Pure Emotie"

Ik voel me een bevoorrecht mens! Een mooie artsenpraktijk, inspirerende Ethiekopleiding afgesloten, leuke docenttaken en tussendoor de prachtigste professionele zangactiviteiten en concerten. Met recht "De Zingende Dokter". En een warm thuisfront natuurlijk. Wat wil een mens nog meer? Wat meer dagen in de week misschien...

Zie voor mijn verdere concertprogramma de agenda.

Een kort cv van mij staat onder deze intro. Op de Media-Galerij illustratieve beeld- en geluidsfragmenten. Ook een lijvig gevuld Youtube- en Soundcloud-account.

Veel plezier!! Peter

 

Na een succesvol afgeronde studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, genoot de lyrische tenor Peter Vos, zijn zangopleiding bij Christa Wolfs-Van den Bosch, sopraan, en tenoren Jos van Eyck en Manfred Jung tot medio 2008. Hij volgde masterclasses bij John Bröcheler en Kurt Moll. Vanaf eind 2010 tot diens overlijden in 2012 werd hij gecoacht door Hein Meens.
Hij zong hij een verscheidenheid aan rollen in vele talen in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld MARKIES in de Nederlandse première van 'De Speler' van S Prokofjev bij Opera Zuid, FAUST van Ch Gounod, DANILO in ‘die lustige Witwe’ van Fr Lehár, TASSILO in 'Gräfin Mariza' van E Kálmán, ADAM in 'Der Vogelhändler' van C Zeller, REMENDADO in 'Carmen' van G Bizet (met Tania Kross als Carmen). Maar bijvoorbeeld ook de titelrol van de Roermondse dialectopera ‘Schinderhannes’ van E. Seipgens uit 1864.
Verder was hij halve finalist aan het 1e Cantilena Gesangswettbewerb in Bayreuth in 2007 en laureaat aan het Robert Stolz Gesangswettbewerb in Hamburg in 2003. In 2005 was Peter finalist in het tv-programma Una Voce Particolare.
Hij werkte samen met dirigenten als Jean-Yves Ossonce, Marco Zambelli, Raymond Janssen (Limburgs Symfonie Orkest), Manfred Jung (Junges Tonkünstler Orchester), Laurent Wagner, Ivan Anguélov (Brabants Orkest), Jan Stulen (Orchestra Particolare) en regisseurs als Dalia Ibelhauptaite, Gudrun Hartmann, Giles Havergal, Leo Decker en Aidan Lang.
Daarnaast heeft hij een fors groeiende oratorium en concert repertoire waaronder: Bach: Passionen en verschillende cantates; Dvorak: Stabat Mater; Franck: les sept dernières paroles du Christ en croix; Haydn: Die Schöpfung; Händel: Messiah; Mendelssohn: Elias; Mozart: Requiem, Krönungsmesse; Ramirez: Misa Criolla; Saint-Saens: Oratoire de Noël e.v.a.